Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Українці й досі прагнуть незалежності

Четвер, 1 грудня 2011, 10:12

82,6% громадян підтримують державну незалежність України.

Про це свідчать результати опитування, проведеного КМІС у листопаді 2011 року до 20-ї річниці референдуму щодо проголошення державної незалежності України.

Так, абсолютна більшість респондентів - 70% - вважають, що Україна і Росія мають бути незалежними державами, "з відкритими кордонами, без віз та митниць".

Значно менша частка (13%) опитаних вважають, що між Україною та Росією має існувати візовий режим.

Частка прихильників створення єдиної держави складає 16%.

Не змогли визначитися зі своїми преференціями стосовно відносин між Україною та Росією лише один відсоток опитаних.

Подібна ситуація спостерігається в усіх регіонах країни.

Частка тих, хто вважає, що Україна і Росія мають бути незалежними, але дружніми державами з відкритими кордонами, без віз та митниць, у Західному регіоні дорівнює 67%, у Центральному - 75%, у Південному - 67%, та 68% у Східному регіоні.

Частка тих, хто вважає, що Україна і Росія мають об’єднатися в єдину державу: у Західному регіоні складає 3%, у Центральному - 13%, у Південному - 23%, та 25% у Східному регіоні.

Прихильники введення візового режиму складають 27% мешканців Західного регіону, 10% Центрального, 9% Південного та 7% мешканців Східного регіону.

Абсолютна більшість мешканців в усіх регіонах України (понад 65% в кожному з регіонів) вважають, що Україна і Росія мають бути незалежними державами, але з відкритими кордонами, без віз та митниць.

"Всупереч економічним негараздам та політичним кризам, які спіткали Україну за 20 років, прихильність її громадян до незалежності своєї держави збереглася і посилилась", - йдеться у прес-релізі КМІС.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування