Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Нафтогаз" звільнять від податків при імпорті нафти?

Четвер, 1 грудня 2011, 14:05

2 грудня влада обговорюватиме законопроект, який передбачає звільнення НАК "Нафтогаз України" від податків на імпорт нафти.

Як повідомило джерело в Кабміні "Українським новинам", о 15:00 у п'ятницю прем’єр Микола Азаров проведе міжвідомче засідання з питання доопрацювання законопроекту "Про внесення змін до Податкового кодексу", яким це передбачається.

"Станом на ранок 1 грудня ми не маємо на руках доопрацьований Міненерго документ, тому як піде обговорення – невідомо", - повідомив співрозмовник.

За його словами, 16 листопада Кабмін доручив доопрацювати законопроект Міністерства енергетики та вугільної промисловості з урахуванням зауважень Міністерства фінансів, Міністерства економічного розвитку та торгівлі й Антимонопольного комітету, але за 2 тижні відповідні документи не надійшли.

За інформацією джерела, законопроект "Про внесення змін до Податкового кодексу" передбачає звільнення від податків всієї нафти, імпортованої "Нафтогазом".

Крім цього, Міненерго також пропонує звільнити від оподатковування і операції з реалізації нафтопродуктів, зроблених із нафти, імпортованих "Нафтогазом".

Асоціація операторів ринку нафтопродуктів вважає, що ініціатива Міненерго призведе до дестабілізації ринку нафтопродуктів України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування