Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МЗС почуло від Європи "обнадійливий сигнал"

Четвер, 1 грудня 2011, 15:17

Міністерство закордонних справ вітає ухвалення рекомендацій Європарламенту щодо угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

"Ми вдячні за підтримку з боку Європарламенту євроінтеграційних прагнень нашої держави та за визнання Європарламентом того, що Україна є європейською державою і, відповідно до статті 49 Договору про ЄС, може подати заявку на членство в ЄС. Сподіваємося, що цей обнадійливий сигнал буде врахований як в інших інституціях ЄС, так і на рівні країн-членів Євросоюзу", - сказано у повідомленні прес-служби МЗС.

У відомстві також очікують на формалізацію рішення про завершення переговорів щодо угоди про асоціацію на найвищому рівні у рамках Саміту Україна-ЄС 19 грудня у Києві.

МЗС також вітає рекомендації Європарламенту в частині запровадження безвізового режиму між Україною і ЄС, а також позитивних наслідків укладення угоди про асоціацію для зміцнення торговельно-економічних та інвестиційних контактів.

"Розраховуємо, що ця підтримка, яку висловив Європарламент, невдовзі перетвориться у конкретний результат на шляху до свободи руху українських громадян країнами ЄС та поступової інтеграції України до внутрішнього ринку ЄС", - сказано у повідомленні.

У МЗС також підкреслили, що в Україні "з розумінням сприймають увагу зі сторони Європарламенту до процесів реалізації політичних та соціально-економічних реформ, зміцнення демократії і фундаментальних свобод, забезпечення верховенства права в нашій державі".

"У цьому контексті реалізація положень угоди про Асоціацію з ЄС сприятиме досягненню пріоритетів розвитку України як європейської держави, яка прагне відповідати критеріям майбутнього членства в ЄС", - заявили у відомстві.

Як відомо, у четвер Європарламент ухвалив резолюцію, в якій виступає за парафування угоди про асоціацію з Україною в цьому році та її підписання – в наступному.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування