Угода між Україною та ЄС допоможе сумісності - євродепутат

Четвер, 1 грудня 2011, 20:54

Угода про асоціацію між Україною та Євросоюзом допоможе досягти сумісності цим двом суб'єктам міжнародної політики.

Таку думку озвучив депутат Європарламенту Адріан Северін, коментуючи резолюцію Європейського парламенту по Україні, прийняту в четвер, 1 грудня.

Депутат зазначив, що для ЄС інтеграція України так само важлива, як і для самої України.

"З цієї точки зору, звичайно, необхідні реформи, які могли і повинні зробити Україну і Європейський Союз більш сумісними, здатними жити, працювати разом, взаємодіяти", - уточнив він.

"Нам потрібна ця політична асоціація, економічна інтеграція і перетворення для того, щоб досягти цих сумісності, взаємодії і здатності співіснувати і працювати разом", - заявив євродепутат.

З цієї точки зору, на думку Северина, угода про асоціацію має вступити в силу якомога швидше.

"Тому, думаю, розмови тільки про парафування, замість того, щоб говорити про швидке підписання і швидкий вступ в силу, ведуться через відсутність розуміння стратегічного характеру інтеграції між Україною та ЄС, всього стратегічного характеру європейської інтеграції України, інтеграції, яка для мене означає членство України в ЄС", - цитує політика прес-служба Партії регіонів.

"Так, на жаль, деяких членів Європарламенту більше приваблює політика, ніж стратегія - вони стурбовані окремими випадками: замість структурних реформ більше турбуються про питання управління країною, а не про європейський розвиток країни, вони більш стурбовані політичними кадрами в межах України, ніж долею всієї України в рамках ЄС", - пояснив євродепутат.

"На жаль, це сумно, але це не смертельно", - резюмував Северин.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування