Яценюк підготував Януковичу "сюрприз", але поки не покаже

П'ятниця, 2 грудня 2011, 11:13

Підписи "проти" Віктора Януковича поставили 1 мільйон 130 тисяч 941 громадянин України.

Про це у п'ятницю на прес-конференції повідомив лідер партії "Фронт змін" Арсеній Яценюк, пише ЛIГАБiзнесIнформ.

"Багато громадян, ставлячи свій підпис на листівках, також вказували свої адреси й мобільні телефони, демонструючи тим самим, що вони готові активно боротися за свої права і свободу", - зазначив Яценюк.

Відповідаючи на питання щодо подальшої долі зібраних підписів, Яценюк зазначив, що спочатку організатори акції планували передати їх до Адміністрації президента, але передумали.

"На половині цих листівок є телефони, адреси, персональні дані. Я не хочу, щоб глава адміністрації це перебирав і віддавав в СБУ, щоб знаходили цих людей", - повідомив Яценюк.

"Ми прийняли наступне рішення: ми будемо зберігати ці підписи в офісі політичної партії Фрон змін. Це буде подарунок президенту Януковичу на його останній день перебування в офісі президента України ", - додав він.

У той же час Арсеній Яценюк анонсував акцію проти Януковича в центрі Києва.

Лідер "Фронту змін" розраховує на те, що в присутності представників УЄФА влада не зважиться розганяти мітинг "Україна проти Януковича", який відбудеться у суботу об 11:00 на Михайлівській площі.

Яценюк нагадав, що Михайлівська площа, на якій планується провести мітинг, знаходиться між готелями "Інтерконтиненталь" і "Хайят", в яких розмістилися представники УЄФА.

"Сьогодні відбудеться жеребкування УЄФА, і саме в суботу вранці гості будуть виїжджати. Ми їх теж запрошуємо на мітинг "Україна проти Януковича", і я думаю, яким чином це буде виглядати", - сказав він.

"Все УЄФА зібралося в цих двох готелях і, наприклад, українська влада знову туди прижене декілька тисяч "Беркута", ну, і Калашникова разом з "Беркутом" - це такий комплект, Калашніков і "Беркут". Тому ми впевнені, що акція відбудеться", - сказав він.

Яценюк зазначив, що вже зараз є проблеми з виїздом учасників мітингу з регіонів, але ці проблеми на місцях вирішують народні депутати.

Відповідаючи на запитання, яким чином "Фронт змін" планує зібрати десять тисяч осіб на мітинг, Яценюк зазначив, що у партії тільки своїх місцевих депутатів - три тисячі, вони приїдуть обов'язково, а якщо кожен з них візьме з собою по дві людини, то кількість учасників наблизиться до десяти тисяч.

Також він зазначив, що "Фронт змін" розраховує на участь у мітингу громадян, які поставили свої підписи проти Януковича.

Заявка в Київську міськдержадміністрацію на проведення акції подана на кілька місць.

Відповідаючи на запитання, чи не заборонена чи ще дана акція в судовому порядку, Яценюк сказав: "Судової заборони поки немає".

"Норми Конституції є нормами прямої дії, і там чітко вказано право громадянина на вільні збори, і ніхто нас не зупинить, ніякий суд, ніяка міліція, ніяка виконавча служба і ніяка Адміністрація президента. Я хочу подивитися, як вони будуть завтра десять тисяч людей зупиняти ", - попередив він.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News