Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Афганці не задоволені бюджетом: Влада розв'язує війну проти народу

Четвер, 29 грудня 2011, 13:28

Союз ветеранів Афганістану заявляє про порушення владою духу меморандуму, укладеного з афганцями і чорнобильцями після акцій протестів.

Про це йдеться в заяві Союзу.

Афганці нагадали, що Верховна Рада прийняла Держбюджет-2012, "в якому дозволила уряду здійснювати соціальні виплати в ручному режимі за наявності коштів".

"Ми розцінюємо це як порушення духу Меморандуму, укладеного між ветеранами Афганістану і чорнобильцями з урядом, як один з багатьох цинічних кроків з розв'язання війни проти власного народу, найбільш незахищених його верств", - йдеться в заяві.

Афганці також нагадали заяву прем'єра Миколи Азаров про те, що всі соціальні виплати будуть проводитися вчасно і в повному обсязі і заяву міністра фінансів Федора Ярошенка про те, що уряд буде оплачувати соціальні пільги на підставі законів, а не рішень судів.

"Ми вважаємо, що такими офіційними публічними заявами уряд України фактично взяв на себе гарантії соціальної підтримки ветеранів та чорнобильців", - заявили вони.

Афганці підкреслили, що з 1 січня 2012 року вони починають "тотальний контроль своєчасної і в повному обсязі видачі пенсій, допомог, соціальних виплат - всього того, що обіцяє влада в особі уряду та Верховної Ради".

"По закінченню моніторингу ми оприлюднимо його результати. Не виконання зобов'язань ми будемо розцінювати як порушення Меморандуму урядом і залишаємо за собою право перейти до активного захисту інтересів всіх соціально незахищених громадян України всіма доступними нам законними методами", - йдеться в заяві.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...