Регіонал побачив у Росії демократичність, журналісти викрили вкидання бюлетенів

Неділя, 4 грудня 2011, 18:29

У Росії вибори до Державної Думи проходять відкрито і демократично.

Про це заявив заступник керівника міжпарламентської групи дружби Україна-Росія, народний депутат від Партії регіонів Валерій Коновалюк агентству "Інтерфакс-Україна".

"Я побував сьогодні на багатьох виборчих дільницях і можу сказати, що вибори проходять чесно, відкрито і демократично", - сказав Коновалюк.

"Все йде чітко, є контроль з боку всіх учасників виборчого процесу", - зазначив депутат.

"Росія дуже серйозно просунулася в демократизації виборів. Тут виборче законодавство дає всі можливості, щоб виборці могли реалізувати своє право", - сказав він.

Коновалюк знаходиться в Росії як незалежний спостерігач. Він повідомив, що його запросили колеги з російського парламенту.

Водночас російський журналіст Ілля Азар написав на своїй сторінці в Facebook, що проник до групи, яка повинна була вкинути бюлетені за "Єдину Росію".

"Взяв участь сьогодні у вкиданні бюлетенів за "Єдину Росію". Усього група з 40 осіб, до якої я "проник" повинна була вкинути за сьогодні 3080 бюлетенів", - написав він.

"Ми з двома колегами постаралися цьому перешкодити, і нашу групу з 10 осіб (кожен з яких ніс у сумці на пузі 10 бюлетенів з галочками за Єдро) розсіяли, постараємося довести справу до криміналки", - пише журналіст.

Він зазначив, що "не думав, що все це робиться так цинічно, нахабно, без будь-яких особливих пристосувань і запобігання".

Крім того, в тій же спробі вкидання бюлетенів брав участь журналіст Gazeta.ru в районі Хорошево-Мневники.

"Напередодні в редакцію зателефонував чоловік, який представився Віктором і повідомив, що йому запропонували "підзаробити на виборах" - взяти участь у фальсифікації підсумків голосування. Від нього вимагалося зібрати якомога більше знайомих, готових продати свій голос за 1000 рублів, і привезти їх на зазначену станцію метро. Натомість Віктор вирішив покликати журналістів", - пише кореспондент видання.

За його словами, голова комісії відмовлялася випускати журналістів, які заявили про правопорушення, з дільниці, поки не перегляне записи на їхніх мобільних телефонах. В ситуації допоміг кандидат і депутат Держдуми Геннадій Гудков.

В результаті, журналісти написали заяви про підготовку злочину.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування