Янукович втратив кожного п’ятого виборця

Понеділок, 5 грудня 2011, 12:52

За останні чотири місяці Віктор Янукович втратив підтримку кожного п’ятого свого виборця.

Про це свідчать результати опитування Київського міжнародного інституту соціології (КМІС) про електоральні наміри виборців України щодо виборів президента.

У першій половині листопада найбільше прихильників серед виборців України мали Віктор Янукович – 12%, Юлія Тимошенко – 10%, Арсеній Яценюк – 8% , а також Петро Симоненко та Віталій Кличко – по 4%.

За останні чотири місяці, електоральна підтримка Віктора Януковича зменшилася майже на одну п’яту (з 15% у червні до 12% у листопаді).

Водночас, електоральна підтримка Юлії Тимошенко і Арсенія Яценюка практично не змінилася.

Статистично значуще – більш ніж на третину – зросла за чотири місяці електоральна підтримка Віталія Кличка і Петра Симоненка.

За регіональним розподілом прихильників Янукович має значну найбільшу підтримку у Східному (21%) та Південному (17%) регіонах; у Центральному регіоні за Януковича готові проголосувати 8% опитаних, у Західному - 3%.

Тимошенко має найбільшу підтримку у Західному (21%) та Центральному (12%) регіонах, у Південному регіоні за неї готові віддати голоси 3% опитаних, у Східному регіоні – 3%.

Арсеній Яценюк найбільшу підтримку має у Західному (17%) та Південному (7%) регіонах; у Центральному регіоні за нього готові віддати голоси 6% опитаних, у Східному регіоні – 3%.

Опитування проведене протягом 4-15 листопада 2011 року. Методом інтерв'ю опитано 2037 респондентів, що мешкають в усіх областях України, у Криму та у Києві за стохастичною вибіркою, репрезентативною для населення України віком від 18 років.

Статистична похибка вибірки (з імовірністю 0.95 і за дизайн-ефекту 1.5) не перевищує 3.3% для показників близьких до 50%, 2,8% - для показників близьких до 25%, 2,0% - для показників близьких до 10%, 1,4% - для показників близьких до 5%.

Західний регіон - вісім найзахідніших областей: Волинська, Рівненська, Львівська, Івано-Франківська, Тернопільська, Хмельницька, Закарпатська, і Чернівецька (22% виборців);

Центральний регіон - Житомирська, Вінницька, Кіровоградська, Черкаська, Полтавська, Сумська, Чернігівська, Київська області і місто Київ (30% виборців);

Південний регіон – Дніпропетровська, Одеська, Миколаївська, Херсонська, Запорізька області і Крим (26% виборців);

Східний регіон - Харківська, Донецька і Луганська області (22% виборців).

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування