У Росії затримують за акції проти результатів виборів

Понеділок, 5 грудня 2011, 16:22

Співробітники поліції в центрі Петербурга біля Гостиного двору затримали 20 учасників несанкціонованої акції "Проти несправедливих виборів".

Про це повідомляє "Фонтанка.Ru".

За словами представника ГУ МВС, учасників протесту доставили у відділи поліції, де щодо них складаються протоколи про адміністративні правопорушення.

Затримання почалися після того, як поліція вимагала від мітингувальників розійтися, але учасники протесту це проігнорували.

За словами організатора, учасники акції були зібрані через соціальну мережу "ВКонтанкте". На мітинг прийшли близько 1000 осіб, сказав він.

За даними журналістів, поліція затримує не тільки протестуючих, але й випадкових перехожих та й журналістів, так було затримано кореспондента "Эхо Москвы" та агенції Інтерфакс.

У той же час у центрі Москви опозиція проводить санкціоновані владою мітинги проти фальсифікації підсумків голосування на парламентських виборах.

На акцію КПРФ зібралися близько тисячі осіб. Вони заявляють, що не згодні з офіційними результатами голосування в низці регіонів і мають намір оскаржити їх у судах.

Аналогічний мітинг у центрі столиці у понеділок проводить рух "Солідарність".

Головні гасла акції: "Ці вибори фарс! Повернемо владу народу!". На акції на Чистих прудах за різними даними зібралися від 3 до 8 тисяч.

Фото і відео Ridus.ru 

Перед цим лідер КПРФ Геннадій Зюганов заявив, що партія вважає вибори "абсолютно нелегітимними й із правовий, і з моральної точки зору".

 

Також про невизнання результатів виборів заявив петербурзький керівник Справедливої Росії. За її словами, партія не згодна з підсумками виборів, що пройшли 4 грудня.

На її думку, на багатьох дільницях "СР" фактично перемогла свого найближчого суперника - "Єдину Росію". Але перемогу відібрала фальсифікація, яка, за версією "справоросів", була настільки масовою, що стала системою.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування