Журналістці забороняли зйомку виборів на об’єкті Чорноморського Флоту

Понеділок, 5 грудня 2011, 20:17

Журналісту перешкоджали готувати репортаж про перебіг голосування під час виборів Державної Думи Росії на об’єкті Чорноморського Флоту Росії у Феодосії.

Про це повыдомила редактор кримської газети "Кафа" Ірина Прокоп'юк, яка готувала репортаж, передає "Радіо "Свобода".

Журналістка розповіла, що спершу фото- і відеозйомку там їй намагався заборонити чоловік у цивільному, який не представився, але порадив журналістці "поберегтися". Потім до неї вийшов військовослужбовець.

"Військовий представився керівником цієї виборчої комісії і попросив стерти знімки і більше не фотографувати, бо люди, які приходять голосувати, не хотіли, щоб їх ідентифікували як російських громадян", - пояснила журналістка.
 
За словами Прокопюк, хоча вона фотографувала на вулиці, російський військовий примусив її знищити кілька кадрів.

Присутні при цьому українські правоохоронці сказали, що претензій до журналістки не мають, але у конфлікт не втручалися і журналістку не захистили.
 
У штабі Чорноморського флоту Росії цей інцидент біля флотського Будинку офіцерів у Феодосії не коментують.

А от генеральний консул Російської Федерації в Сімферополі Володимир Андрєєв припустив, що вимоги представників виборчої комісії, можливо, пов’язані з питаннями безпеки: "Може бути. Мені важко судити, я поки що повної інформації не маю. Але це було рішення дільничної виборчої комісії. Значить, були на це підстави".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування