Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Чорнобильцям підвищать виплати, але тільки з наступного року

Вівторок, 6 грудня 2011, 09:24

Ліквідатори Чорнобильської катастрофи в листопаді-грудні одержать урізані пенсії, а з січня 2012 року – підвищені, які кожному розрахують за формулою, виходячи із зарплати.

Про це повідомив в.о. начальника управління Пенсійного фонду в Донецькій області Олег Ватулін, пише УНІАН.

Він пояснив, що "є верхня межа (підвищення), передбачена постановою Кабінету міністрів, – це 10 прожиткових мінімумів непрацездатних громадян, тобто, ця верхня межа пенсії становить 8230 гривень".

Тобто, за словами чиновника, чорнобильці, які за рішенням суду отримували 7500 гривень, з 1 січня 2012 року отримуватимуть до 8230 гривень.

Водночас Ватулін зазначив, що збільшення гарантовано не всім: у постанові передбачений формульний підхід розрахунку пенсії залежно від заробітку.

"І є максимально встановлений рівень заробітку за 1986-1990 роки – це 3 тисячі карбованців", - зазначив він.

Що ж стосується інвалідів-чорнобильців, які були направлені на ліквідацію аварії з військкоматів і, будучи військовослужбовцями строкової служби, на той момент не працювали і не мали заробітної плати, Ватулін відповів, що "для I групи інвалідності передбачено 285%, II групи – 255% і III - 225% прожиткового мінімуму для всіх, хто втратив працездатність".

"У гривнях це 2280-2040 гривень. Тобто, буде збільшення в будь-якому разі вдвічі", - підкреслив він.

На запитання журналістів, чи залишиться до кінця 2011 року чорнобильцям урізана пенсія, сума якої з жовтня була зменшена у кілька разів, представник Пенсійного фонду відповів, що "поки що так".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування