Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Туреччина обіцяє допомогти зі звільненням українців в Лівії

Вівторок, 6 грудня 2011, 10:37

Туреччина допоможе Україні у звільненні більше двадцяти її громадян, які вже тривалий час утримуються озброєними угрупованнями в Тріполі.

Про це заявив керівник МЗС Туреччини Ахмет Давутоглу під час зустрічі з міністром закордонних справ України Костянтином Грищенком, повідомляє прес-служба МЗС.

За словами турецького міністра, дипломатичні установи в регіонах традиційного політико-дипломатичного впливу Анкари на системній основі будуть допомагати українському зовнішньополітичному відомству у захисті законних інтересів громадян України.

Зі свого боку, Костянтин Грищенко зазначив, що українські дипломати також зорієнтовані надавати все необхідне сприяння громадянам Туреччини у випадку надходження до них відповідних звернень від МЗС Турецької Республіки.

Під час зустрічі міністри відзначили суттєвий прогрес у переговорах щодо укладення Угоди про зону вільної торгівлі між Україною та Туреччиною та в діалозі з візових питань.

Керівники зовнішньополітичних відомств також обговорили підготовку до майбутнього візиту президента Віктора Януковича до Туреччини.

Як відомо, у вересні у Лівії затримали 23 громадян України за підозрою в співробітництві з військами колишнього лідера Лівії Муаммара Каддафі.

За даними МЗС, всі вони інженери й будівельники в нафтогазовій сфері.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування