БЮТівці поки не збираються розблоковувати Раду

Вівторок, 6 грудня 2011, 11:36

Депутати не дійшли згоди щодо розблокування трибуни на погоджувальній раді.

Про це заявила журналістам прес-секретар спікера Ольга Чорна.

За її словами, Литвин обурився поведінкою БЮТ, який вимагав перерву, щоб домовитися, після чого заблокував трибуну.

"Литвин сказав їм, що якщо вони йдуть домовлятися, то не треба висувати ультиматумів, тому що це підступно", - сказав він.

Чорна підтвердила, що на погоджувальній раді опозиціонери вимагали не лише внесення до порядку денного законопроекту за авторством БЮТівця Віктора Швеця щодо декриміналізації "статті Тимошенко", а й ухвалення позитивного рішення щодо нього.

У свою чергу представники Партії регіонів на це не погодилися, сказавши, що "якщо вони змінять позицію, їх не зрозуміють люди".

За словами Чорної, Литвин запропонував 3 варіанти вирішення питання:

Перший – поставити цей законопроект до внесення до порядку денного у вівторок, другий – поставити це питання у середу і в разі внесення до порядку денного одразу розглянути, третій - ще раз провести зустріч з представниками фракції для знайдення рішення.

Однак у результаті депутати ні до чого не домовилися.

Водночас пізніше на брифінгу автор законопроекту Швець заявив, що опозиція очікує на пропозиції більшості стосовно вирішення ситуації до 15 години вівторка.

Як відомо, попередньо заплановано, що у цей час має відбутися зустріч щодо створення ТСК з розслідування обставин загибелі чорнобильця у Донецьку.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News