Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Опозиціонер з Південної Осетії попросить притулок у Росії?

Вівторок, 6 грудня 2011, 14:36

 

Верховний суд невизнаної Південної Осетії залишив у силі своє раннє рішення, згідно із яким, результати другого туру президентських виборів визнані недійсними. 

Опозиційний кандидат Алла Джиоєва, що перемогла в другому турі, звернулася до Верховного суду з позовом про скасування попереднього рішення суду, передає Civil.ge

Після рішення суду президент Південної Осетії Едуард Кокойти заявив, що всі подальші дії Джиоєвої будуть незаконні й підтвердив, що вибори президента відбудуться в самопроголошеній республіці 25 березня 2012 року.

У той же час, у вівторок на світанку із протитанкового гранатомета була обстріляна квартира головного прокурора регіону Таймураза Хугаєва, близького президенту Едуардові Кокойти. У результаті інциденту ніхто не постраждав. 

Цей інцидент, і Кокойты, і Джиоєва назвали провокацією.

Джиоєва заявила, що проти її прихильників почалися репресії. Вона також заявила про намір просити політичний притулок у Росії для себе, своїх прихильників і виборців, передає Интерфакс.

При цьому російський дипломат Олег Логінов, що перебуває в регіоні, заявив, що здивований її заявами, оскільки Джиоєва неодноразово заявляла, що є громадянкою Росії.

"Вона не може просити політичного притулку у своїй власній країні. Це виключено. Вона може в будь-який час перетнути кордон", - сказав Логінов, слова якого наводить Грузия.online з посиланням на ИТАР ТАСС.

Тим часом на площі Цхинвалі залишаються люди, що протестують проти результатів виборів, у яких переміг прокремлівський кандидат.

Грузія, територією якої є Південна Осетія, покладає відповідальність за те, що там відбувається на Росію, передає Грузия.online.

"Викликають жаль ті події, які мають місце в Цхінвальському регіоні, звідки була вигнана величезна частина населення, а нечисленна частина населення, що залишилася, стала заручником окупаційного режиму (Росії)", - говориться в заяві прес-секретаря президента Грузії Манани Манджгаладзе.

"Ми сподіваємося, що ніяких ексцесів не буде, але одразу хочу заявити, що якщо в проживаючих там громадян Грузії виникнуть проблеми й на них буде скоєно якийсь тиск, вся відповідальність буде покладена на окупаційні війська й режим Путіна", - заявила вона.

Як відомо, після російсько-грузинської війни 2008 року Південна Осетія за підтримкою Росії оголосила про незалежність. Однак її визнали лише кілька країн.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування