Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

За скандальну одеську стрілянину звільнили трьох посадовців МВС

Вівторок, 6 грудня 2011, 15:33

Троє посадовців ГУ МВС України в Одеській області звільнені зі своїх посад після проваленої спецоперації із затримання російського кілера Аслана Дікаєва.

Про це повідомила прес-служба МВС України на офіційний запит Тижня.

За повідомленням прес-служби, за результатами службового розслідування за суттєві прорахунки в організації спеціальної операції та у оперативно-службовій діяльності, деяких працівників ГУ МВС України в Одеській області притягнено до дисциплінарної відповідальності.

"Стосовно заступника начальника управління карного розшуку ГУМВС прийнято рішення про звільнення з органів внутрішніх справ (вказане рішення буде реалізоване після виходу його з лікарняного); начальника відділу професійної підготовки управління кадрового забезпечення ГУМВС звільнено з посади", - пише прес-служба.

"Підлягав звільненню з органів внутрішніх справ заступник начальника ГУМВС – начальника кримінальної міліції, але, враховуючи, що ним було подано рапорт про звільнення з ОВС, цим обмежилися", – йдеться у відповіді прес-служби.

Крім цього, начальника ГУМВС України в Одеській області, начальника управління карного розшуку цього ж підрозділу та начальника відділу ГІРФО ГУМВС попереджено про неповну посадову відповідність кожного, а начальнику управління кадрового забезпечення ГУМВС оголошено сувору догану.

Як повідомляє прес-служба, за фактом події проводиться додаткове службове розслідування, за результатами якого "можливе корегування остаточних заходів дисциплінарного впливу".

Водночас щодо відшкодування збитків, завданих випадковим потерпілим під час спецоперації 1 жовтня в Одесі, МВС інформує, що це питання вивчається.

Нагадаємо, в Одеській області у ніч на 30 вересня 2 міліціонери загинули і 4 були поранено в перестрілці з громадянином Росії Асланом Дікаєвим. Ті, хто стріляв у міліціонерів, зникли з місця подій.

1 жовтня у ході спецоперації міліціонери ліквідували 2 підозрюваних. Ще одному вдалося втекти, однак згодом правоохоронці встановили його особу і поширили його фото.

Згодом МВС повідомило про затримання ще 5 спільників російських кілерів.

Як відомо, МВС відсторонило від виконання обов'язків заступника начальника Головного управління МВС в Одеській області-начальника кримінальної міліції Олексія Хлівного на час проведення розслідування операції з ліквідації підозрюваних в убивстві міліціонерів в області.

Цю спецоперацію розкритикувала низка політиків. У відповідь Анатолій Могильов, займаючи ще посаду міністра внутрішніх справ, заявив, що правоохоронці були недостатньо озброєні і навчені для проведення подібних спецоперацій.

Нагадаємо також, прем’єр-міністр Микола Азаров доручив компенсувати збитки громадянам, завдані при проведенні міліцією цієї спецоперації.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування