Лікарі "забули", як лікували жертву Ландіка

Середа, 7 грудня 2011, 07:35

Історію хвороби Марії Коршунової, яку побив депутат Луганської міськради Роман Ландік, було вилучено слідчими, і не повернено в лікарню.

Про це заявив в суді завідувач неврологічним відділенням міської лікарні №3 Володимир Євтушенко, де Коршунова проходила курс лікування після інциденту в ресторані "Баккара".

Євтушенко також повідомив суду, що коли Коршунову привезла "швидка", її оглядали черговий лікар, лікуючий лікар і сам Євтушенко.

У свою чергу, допитані лікуючий лікар Коршунової Сергій Недошивін і лікар-невропатолог Світлана Соколова заявили, що практично нічого не пам'ятають, і для надання чітких свідчень їм потрібна історія хвороби.

Недошивін заявив, що дівчині було поставлено діагноз струс мозку, проте подробиць він не пам'ятає.

За словами Євтушенка, діагноз ставився, виходячи зі скарг Коршунової, без застосування медичного устаткування, її не оглянули на алкоголь, хоча лікар першої "швидкої" (яка виїжджала до відділення міліції) чув від неї запах спиртного.

Євтушенко зазначив, що Коршунова надійшла до лікарні не у тяжкому стані, а одна з ознак струсу мозку - це сіпання білків, що була відмічена у Коршунової, може виникати і після куріння.

Також, за його словами, деякі симптоми струсу мозку співпадають з ознаками алкогольної інтоксикації.

Євтушенко також повідомив, що ушкоджень носа у Коршунової не бачив, були зроблені знімки голови, шиї і носа - в цих ділянках ушкоджень не було, була тільки невелика гематома у області волосистої частини голови.

Суддя запросила Недошивіна прийти на наступне засідання з історією хвороби Коршунової.

Також у ході читання матеріалів у кримінальній справі стосовно Ландіка з'ясувалося, що відеозапис з камер у ресторані "Баккара" був поширений в Інтернеті невстановленими особами.

Прокуратурі не вдалося встановити, яким чином відео з камер спостереження ресторану "Баккара" опинилося в Інтернеті. Проте, за заявами самого Ландіка він знає, хто причетний до розповсюдження відео.

У ході слухання свідки заявляли, що їх сприйняття інциденту багато в чому склалося під впливом побаченого відеоролику, розміщеного в Інтернет і показаного каналами ТБ.

Свідки також повідомляли суд, що на етапі слідства їм показували два ролики: короткий і довгий.

Достовірне джерело, яке цитує УНІАН, повідомляє, що у справі є 6 дисків і декілька касет.

Директор "Баккари" вже давав пояснення суду, що у різний час у ресторані може працювати від 30 до 50 камер спостереження.

Наступне, вже одинадцяте за рахунком засідання суду, відбудеться у четвер, 8 грудня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування