Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Human Rights Watch про Москву: арешти погано характеризують уряд

Середа, 7 грудня 2011, 08:46

Організація Human Rights Watch засудила арешт опозиціонерів і демонстрантів у Москві й закликала російську владу поважати право громадян на свободу зібрань.

Директор служби цієї міжнародної правозахисної організації в Європі й Центральної Азії Хью Вільямсон заявив, що у громадян є право на протест, повідомляє "Інтерфакс".

"Протестувальники мають право висловлювати свою думку з приводу того, як були проведені вибори. Арешт мирних демонстрантів та їх ув’язнення не дуже добре характеризує уряд, і це неприйнятно в демократичному суспільстві", - заявив він.

Як відомо, у понеділок у Москві були затримані понад 300 демонстрантів, які протестували проти результатів парламентських виборів, які, на їхню думку, були сфальсифіковані.

Більшість із арештованих досі утримуються в ізоляторі, очікуючи судових слухань, а троє вже були засуджені до 15 діб адміністративного арешту.

Були також затримання в Санкт-Петербурзі.

А у вівторок 569 людей були затримані на Тріумфальній площі в Москві за участь у несанкціонованій акції не згодних із тим, як пройшли вибори в Держдуму РФ.

20 активістів "Другой России" з 45 тих, хто брав участь у акції, уже відпущені з поліції.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування