Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Генпрокуратура може закрити справу про отруєння Ющенка

Середа, 7 грудня 2011, 09:49

У Генеральної прокуратури немає достовірно встановленого факту отруєння кандидата в президенти Віктора Ющенка діоксином.

Про це заявив заступник генерального прокурора Ренат Кузьмін в інтерв'ю "Комсомольской правде в Украине".

"У нас немає достовірно встановленого факту отруєння кандидата в президенти діоксином. Для того, щоб у цій справі поставити крапку, нам потрібна його кров", - сказав він.

"Незважаючи на те, що минуло сім років, діоксин в такій кількості, як у нього знайшли в 2004 році, з організму нікуди не дінеться, не випарується. Якщо він у Віктора Андрійовича був, то він в крові має залишитися", - додав прокурор .

За словами Кузьміна, зараз Віктор Ющенко зі своїми юристами обмірковує умови, на яких він готовий надати для аналізів зразки своєї крові.

"Він хоче, щоб дослідження проводилися в декількох лабораторіях, не тільки в нашому Інституті ім. Медведя, який отримав міжнародну акредитацію на дослідження, ми визначимося з тим, на яких умовах здати зразки крові", - зазначив Кузьмін.

Як заявив прокурор, Ющенко хоче, щоб експертизу провели і в Україні, і продублювали за кордоном.

"Але якщо найближчим часом Ющенко не передасть кров, то після проведення певних слідчих дій ми будемо вирішувати питання про припинення цієї кримінальної справи", - заявив прокурор.

"До того ж не треба забувати, що офіційно у правоохоронні органи Віктор Ющенко з приводу свого отруєння не звертався. Цю справу порушили на підставі інформації, опублікованої в ЗМІ одним з керівників передвиборного штабу Ющенка", - додав він.

За словами Кузьміна, якщо буде встановлено, що жодного замаху на життя Віктора Андрійовича не було, якщо будуть вагомі докази того, що це все вигадано, в цьому випадку буде порушене питання про кримінальну відповідальність.

"Але це можливо тільки у випадку, якщо ми достовірно встановимо, що отруєння не було. Тому й потрібна кров для повторного аналізу", - зазначив представник прокуратури.

Також Кузьмін розповів, що у ГПУ немає можливості вилучити передану на зберігання Ющенку пробірку з його кров'ю, яку він здавав в 2004-му:

"Ні. Нам невідомо, де вона зараз. Ющенко стверджує, що знищив її".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування