Луценко: Рішення суду залежить від фобій і бажання помсти "замовника"

Середа, 7 грудня 2011, 14:26

Екс-голова МВС Юрій Луценко упевнений, що результат його справи залежить від "головного замовника" арешту, бо юридичних доказів його провини немає.

Про це він написав із СІЗО у відповіді на запитання "ЛІГАБізнесІнформ", яку передав через свого адвоката.

Луценко зазначив, що обговорював свої шанси на виправдальний вирок із двома своїми головними захисниками - Ігорем Фоміним та Олексієм Баганцем.

"Спираючись на декілька десятків років досвіду, вони здатні оцінити цю справу з двох боків. Один - як дуже відомий адвокат, інший - як екс-керівник прокуратури області й заступник генпрокурора. Обидва аргументовано стверджують: у матеріалах справи немає юридичних доказів інкримінованих мені злочинів", - сказав він.

"Але всім зрозуміло, що справа буде вирішуватися не в юридичній, а в політичній площині. Тому рішення суду буде залежати винятково від розміру фобій і бажання помсти головного замовника", - заявив Луценко.

На запитання, чи не намагалася влада з ним домовитися, екс-голова МВС заявив:

"На посаді міністра внутрішніх справ я ніколи не займався політторгами й взаємозарахуванням компромату. На цьому нажив багато ворогів у всіх політсилах. Але вважав і вважаю це правильною поведінкою керівника силової структури. І зараз жодних переговорів не веду. Нема про що".

Луценко впевнений, що його справа в суді розвалюється, бо "обвинувачення у змові міністра з водієм із метою заволодіння бюджетними коштами у вигляді його зарплати й пенсії не підтверджені жодним (!) із допитаних свідків".

"Усі, як один, говорять про застосування при оформленні на службу Приступлюка звичайних процедур і підходів, які відповідають чинному законодавству й практиці десятків років діяльності кадрового апарата МВС. Жоден свідок не заявив про якісь незаконні вказівки Луценка з цього приводу", - сказав екс-міністр.

"Єдиний свідок, на свідченнях якого ГПУ вибудувала обвинувачення, не тільки відмовився від тих свідчень, але й розповів, що його привозили з лікарні в напівсвідомому стані, щоб підписати вже надруковані протоколи його допиту", - зазначив Луценко.

"Тепер вони змушують недопитаних свідків писати заяви, що вони не хочуть свідчити в суді й просять зачитати їх раніше сфабриковані в ГПУ свідчення", - заявив він.

Луценко не виключає нових справ проти себе: "У країні, де правлять обмежені люди з необмеженими законом можливостями, усе можливо".

На його думку, головні рушійні сили процесів над ним і Юлією Тимошенко – "залякування суспільства, вилучення з політичного життя опонентів, задоволення від помсти над ненависним Майданом".

27 грудня виповниться рік від дня арешту Луценка.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування