Суд про вартість землі в "Межигір'ї" почався без Януковича

Середа, 7 грудня 2011, 15:53

Представники Віктора Януковича та Вишгородської районної влади не з'явилися на суд за позовом "Української правди" щодо оприлюднення вартості земельної ділянки президента в "Межигір'ї".

Як повідомляє кореспондент Української правди, Київський окружний адміністративний суд почав слухання за відсутності відповідача - Вишгородської районної державної адміністрації.

Крім того, не з'явилася третя сторона по справі - Віктор Янукович або його представники.

На засіданні у середу суд провів дослідження письмових доказів по справі.

Після цього суд оголосив перерву до 19 грудня, оскільки, за словами судді, "з відповіді Вишгородської РДА незрозуміло, що вони мають на увазі".

На минулому засіданні в листопаді суд залучив Віктора Януковича як третю сторону по справі про оприлюднення вартості земельної ділянки у "Межигір'ї".

Суд розглядає справу за позовом "Української правди" до Вишгородської райадміністрації, яка відмовилася надати договір купівлі-продажу Януковичем земельної ділянки в "Межигір'ї", датований 2010 роком.

"Українська правда" неодноразово зверталася до Вишгородської РДА із запитом на підставі закону "Про доступ до публічної інформації" повідомити, за якою ціною Янукович викупив у 2010 році земельну ділянку площею 1,76 га всередині "Межигір'я".

Як відомо, саме ця ділянка належить безпосередньо Януковичу. Решта 135 гектарів "Межигір'я" знаходиться в оренді у фірми "Танталіт" і благодійного фонду "Відродження України".

Вишгородська РДА підтвердила, що минулого року вони продали ділянку Януковичу, однак відмовилися надати угоду купівлі-продажу та навіть повідомити, за яку ціну була продана ділянка.

Юридичну допомогу "Українській правді" в цьому процесі надає "Інститут медіа-права".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News