Чернігівський святий зібрав небачену кількість міліції

Середа, 7 грудня 2011, 16:45

У Чернігові зарахування до лику святих священноігумена Меркурія Бригінського відбувається під посиленими заходами безпеки.

Як повідомили у міському відділі міліції, до охорони громадського порядку залучено кілька сотень міліціонерів, які контролюють територію поблизу Катерининської церкви, де проходить церемонія канонізації святого.

Посилені заходи безпеки вжиті, щоб не допустити зіткнень між прихильниками Київського і Московського патріархатів, передає УНІАН.

Напередодні парафіяни Катерининської церкви повідомляли про спроби влаштувати провокації з боку представників УПЦ Московського патріархату.

Божественну Літургію та чин канонізації (зарахування до лику святих) Меркурія Бригінского очолив Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет, у співслужінні єпископів та духовенства УПЦ КП.

2006 року Катерининську церкву, де розташовувався музей народно-декоративного мистецтва, передали козацькому товариству УПЦ КП.

Представники УПЦ МП не погодилися з цим рішенням і встановили на знак протесту під храмом намет - так звану "похідну церкву", яка стоїть там і нині.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування