Європа прийме Україну, якщо вийде Тимошенко і будуть чесні вибори - ЄНП

Середа, 7 грудня 2011, 20:46

В разі відсутності в Україні відчутних змін стосовно запровадження необхідних реформ та зміцнення демократії ЄС може відмовитись від угоди про асоціацію.

Про це йдеться в резолюції Європейської народної партії (ЄНП), ухваленій на Конгресі партії у французькому Марселі.

ЄНП закликає "до парафування у грудні 2011 року, за польського президентства, документу вже завершених переговорів щодо Угоди про асоціацію, включаючи Угоду про ЗВТ як її невід’ємну частину".

При цьому партія попереджає, що "якщо не відбудеться відчутних змін стосовно запровадження необхідних реформ та зміцнення демократії, прав людини та верховенства права в Україні, а також якщо продовжуватимуться політично-вмотивовані судові процеси проти опозиції, а Юлію Тимошенко не буде звільнено, ЄС може відмовитись від підписання і ратифікації Угоди про асоціацію".

"Тому президент Віктор Янукович та українська влада повинні усвідомити, що може втратити Україна, але, ще важливішим є те, що продемонструвавши потенційний прогрес у відносинах між ЄС та Україною, ЄС надішле позитивний сигнал українській державі та її народу, який має законні європейські прагнення", - йдеться в резолюції.

ЄНП наголошує, що у випадку виконання українською владою всіх умов "угода про асоціацію між Україною та ЄС буде підписана протягом першої половини 2012 року".

В резолюції також зазначається, що жодні з майбутніх виборів в Україні не вважатимуться вільними та чесними, якщо лідери опозиції не будуть звільнені.

ЄНП "попереджає, що жодні з майбутніх виборів в Україні не вважатимуться вільними та чесними, якщо лідери опозиції, особливо Юлія Тимошенко та Юрій Луценко, не будуть звільнені".

Партія "вимагає від української влади беззастережного звільнення Юлії Тимошенко та інших членів опозиції, їхньої повної політичної реабілітації, в тому числі забезпечення їхнього права на повноцінну участь в політичних процесах вже зараз та на виборах в Україні у 2012 році".

Крім того, в резолюції висловлене занепокоєння тим, що "з самого початку процес ухвалення нового закону про вибори був позбавлений прозорості та не був інклюзивним".

В ЄНП відзначили, що прийнятий в парламенті закон про вибори народних депутатів "не включив низку важливих рекомендацій Венеціанської Комісії, а правляча більшість відмовилась ухвалювати виборчий кодекс, запропонований опозицією та схвалений експертами Ради Європи".

Як відомо, Європейська народна партія є найбільш чисельною в Європарламенті. До лав ЄНП входять канцлер Німеччини Ангела Меркель, президент Франції Ніколя Саркозі, президент Єврокомісії Жозе Мануель Баррозо, президент Європейської Ради Герман ван Ромпей та президент Європарламенту Єжи Бузек.

Партія "Батьківщина", очолювана Тимошенко, є давнім партнером ЄНП.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
23:59
Новини економіки 19 квітня: удар по порту "Південний", неплатників аліментів тепер зможуть мобілізувати
23:56
відео, фотоПоблизу Брянська в РФ горить підстанція, повідомляють про атаку дронів
23:43
Сміх крізь сльози: Костюк в емоційному матчі здолала Ґофф у чвертьфіналі Штутгарта
23:31
"Роттердам+": ВАКС звільнив двох фігурантів від відповідальності через строки давності
23:23
Ворог вдарив ракетою по цивільній інфраструктурі в Сумах 
23:10
Білий дім очікує, що США "одразу ж" почнуть постачати зброю Україні після рішення Конгресу
22:45
Ракетна атака по Дніпру: рятувальники виявили тіло третього загиблого
22:32
тенісКалініна у двох партіях розібралася з 16-річною росіянкою і пройшла в півфінал турніру в Руані
22:16
Джонсон про пакет з допомогою Україні: Найкращий можливий варіант
21:57
оновленоУ частині областей оголошували повітряну тривогу. У Конотопі та Сумах чули вибухи
Усі новини...