Янукович несе персональну відповідальність - побратими Тимошенко

Середа, 7 грудня 2011, 21:08

Президент Віктор Янукович несе персональну відповідальність за виконання обіцянок щодо поваги до прав людини та верховенства права.

Про це йдеться в резолюції Європейської народної партії (ЄНП), ухваленій на Конгресі партії у французькому Марселі.

ЄНП нагадує, що "українська влада, включаючи президента Януковича, неодноразово висловлювала свою відданість європейським цінностям та процесу інтеграції з амбіціями у довгій перспективі стати державою-членом ЄС".

Партія "підкреслює особисту відповідальність Януковича щодо виконання його численних обіцянок, які він давав міжнародним та європейським партнерам, стосовно поваги до прав людини та верховенства права".

ЄНП "висловили жаль через триваюче згортання демократичних свобод, вибіркове правосуддя, а також постійну практику використання державних інституцій як інструментів досягнення партійних цілей та здійснення політичної помсти в Україні, що було продемонстровано засудженням екс-прем’єра Юлії Тимошенко".

"Зміцнення верховенства права та незалежності судової системи, а також початок справжньої боротьби з корупцією є важливими не тільки для поглиблення відносин між Україною та ЄС, але і для консолідації демократії в Україні", - йдеться в резолюції.

Як відомо, Європейська народна партія є найбільш чисельною в Європарламенті. До лав ЄНП входять канцлер Німеччини Ангела Меркель, президент Франції Ніколя Саркозі, президент Єврокомісії Жозе Мануель Баррозо, президент Європейської Ради Герман ван Ромпей та президент Європарламенту Єжи Бузек.

Партія "Батьківщина", очолювана Тимошенко, є давнім партнером ЄНП.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування