У Росії на акції протесту затримали українця

Четвер, 8 грудня 2011, 12:34

Серед учасників мітингу протесту, затриманих у Санкт-Петербурзі в понеділок, 5 грудня, був українець.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на прес-секретаря МЗС України Олександра Дикусарова.


За його словами, 6 грудня за рішенням суду Центрального району Санкт-Петербурга затриманий громадянин України був відпущений.

Усього протягом двох днів протестів російська міліція затримала рекордну кількість людей – близько тисячі осіб.

На суботу 10 грудня запланований мітинг проти фальсифікацій виборів у Держдуму.

Мітинг планувався провести на Площі революції, що перебуває поруч із Червоною площею. Однак влада, пославшись на те, що на площі не помістяться заявлені 300 осіб, пропонують перенести мітинг на Болотну площу.

При цьому на площі Революції, де в суботу має пройти мітинг за чесні вибори, установлять перший у світі "льодовий театр" у вигляді чотирьохметрового теремка, повідомляє Газета.ру.

У той же час прем'єр і кандидат у президенти Володимир Путін вважає, що акції протесту куруються за кордоном Росії, передає РИА Новости.

"Я подивився на першу реакцію наших американських колег. Перше, що зробила держсекретар, - дала оцінку виборів, сказавши, що вони нечесні і несправедливі, хоча ще не одержала навіть матеріалів спостерігачів БДИПЧ. Вона задала тон деяким нашим діячам усередині країни й дала сигнал. Вони цей сигнал почули й за підтримкою держдепу США почали активну роботу", - сказав Путін.

Він запропонував посилити відповідальність для тих, хто "виконує завдання іноземних держав", втручаючись у політичне життя Росії.

Тим часом стало відомо, що виборчий штаб Путіна очолить режисер Станіслав Говорухін.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування