Україну поставили в один ряд з Руандою і Угандою

Четвер, 8 грудня 2011, 16:12

Міжнародна федерація з прав людини (FIDH) віднесла Україну до країн, де зафіксовані найсерйозніші порушення права на фізичну недоторканність правозахисників.

Такі дані наводяться у звіті, що охоплює період з січня 2010 року по квітень 2011 року, який був оприлюднений на прес-конференції в четвер у Києві, пише "Интерфакс-Украина".

До цієї ж категорії належать Латвія, Ірак, Уганда, Руанда, Індонезія, Афганістан, Пакистан, Індія, М'янма.

У документі згадується про зниклого безвісти в 2010 році журналіста Василя Климентьєва, про переслідування і напади на правозахисників Руслана Забілого, Андрія Федосова, Андрія Бондаренка, Дмитра Гройсмана.

Окрім того, згідно зі звітом, складніша ситуація з дотриманням прав правозахисників складається у Росії, Білорусі, Грузії, Казахстані, Вірменії, Туреччині, Єгипті, Алжирі.

"У рамках "незавершеного перехідного періоду" в країнах колишнього Радянського Союзу правозахисники піддаються постійним загрозам, і ми повинні посилити нашу постійну підтримку діяльності цих жінок і чоловіків", - йдеться у документі.

Разом з тим, "майже повну гарантію свободи дій правозахисників" FIDH зафіксувала майже в усіх країнах Європейського Союзу, США, Канаді, Австралії, а також у Нігері і ПАР.

Доповідь готується за оцінкою фактів переслідування правозахисників у понад 70 країнах світу. Україна вперше потрапила до звіту.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News