Чорнобильцям у Донецьку дозволили "добровільно здатися" пізніше

П'ятниця, 9 грудня 2011, 15:11

Державні виконавці вимагають згорнути наметове містечко голодуючих під донецьким Пенсійним фондом чорнобильців до 13 грудня.

Про це повідомив член ініціативної групи Олександр Пучков, пише "ОстроВ".

Державні виконавці зачитали учасникам акції протесту-голодування нову постанову про те, що вони повинні добровільно демонтувати намети і припинити акцію протесту до 10 годин 13 грудня.

Після цього виконавці поїхали.

За словами одного з учасників акції Володимира Петренка, держвиконавці пояснили чорнобильцям, що біля будівлі управління ПФ в Донецьку не можна збиратися більше трьох осіб.

Як відомо, у п'ятницю о 10 годині ранку минув встановлений раніше термін, відведений держвиконавцями для добровільного припинення акції протесту.

Нагадаємо, з середини листопада чорнобильці у Донецьку почали голодування, встановивши намети біля будівлі Головного управління Пенсійного фонду в Донецькій області. Люди вимагають, щоб їм виплачували пенсії у тому розмірі, який прописаний законом і підтверджений численними судовими рішеннями.

У ніч з 22 на 23 листопада Донецький окружний адміністративний суд ухвалив рішення про заборону акції протесту чорнобильців.

У неділю, 27 листопада, співробітники МНС забрали у протестувальників намет, який належав управлінню МНС України в Донецькій області. При демонтажі стало зле одному з голодуючих Геннадію Конопльову, який помер у машині "швидкої допомоги".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування