Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія не хоче змінювати вигідні їй контракти, але Азаров говорить "прямо"

Середа, 11 січня 2012, 09:08

Росія не хоче змінювати умови газових контрактів від 2009 року, але в 2012 році газове питання має бути вирішено.

Про це заявив прем’єр-міністр України Микола Азаров у вступному слові на засіданні уряду в середу.

"2012-й рік стане вирішальним у розв’язанні так званого газового питання", - сказав він.

"Російські партнери не бажають змінювати умови горезвісної газової угоди. Вони їх цілком задовольняють. Звичайно, російська сторона буде до останнього наполягати на збереженні status quo", - заявив Азаров.

"Але ми прямо говоримо керівництву Росії: якщо ми стратегічні партнери на майбутнє, то ми повинні будувати співпрацю як стратегічні партнери", - заявив прем’єр.

Азаров сказав, що у 2012-му році "ми маємо рішучо змінити структуру енергоспоживання, зменшити споживання природного газу, наростити національні енергетичні ресурси".

"Зокрема, в рамках програми імпортозаміщення заплановано завершити будівництво першої черги Дністровських АЕС – і це дозволить збільшити потужність майже на 1 мегаватт", - зазначив прем’єр.

"Маємо активно переходити від енерговитратного обладнання на новітні економні зразки, і робити це в масовому порядку", - наголосив Азаров.

"Доручаю Міністерству економічного розвитку, Міністерству фінансів опрацювати комплекс заходів щодо подальшого стимулювання модернізації обладнання у найбільш енерговитратних галузях промисловості. Тим більше, що є пільги, які дозволяють не оподатковувати ці витрати…", - сказав він.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування