Наступного тижня депутати зроблять крок до "здачі" газової труби?

Вівторок, 3 січня 2012, 09:51

Віце-спікер Микола Томенко заявляє, що після новорічних свят парламент може розглянути питання про передачу повноважень щодо приватизації активів газотранспортної системи Кабміну.

Про це він заявив у вівторок, повідомляє його прес-служба.

За словами Томенка, на наступний пленарний тиждень Верховна Рада має намір включити до порядку денного проект закону про те, що "реорганізація (злиття, приєднання, поділ, виділення, перетворення) державних підприємств, дочірніх підприємств "Нафтогазу", що провадять діяльність з транспортування магістральними та/або розподільними трубопроводами, зберігання у підземних газосховищах, та самої компанії здійснюється за рішенням Кабміну".

Він нагадав, що Верховна Рада свого часу прийняла рішення про заборону приватизації або передачі активів газотранспортної системи України, і в чинному законі сказано, що "реорганізація (злиття, приєднання, поділ, виділ, перетворення) державних підприємств магістрального трубопровідного транспорту, а також їх приватизація забороняються".

Томенко нагадав, що зазвичай останній пленарний тиждень сесії після новорічних свят постсвятковий і ніколи не був конфліктним.

Очевидно, саме тому, на його думку, і виник задум у влади розглянути такий принциповий законопроект саме в ці дні.

Томенко наголомсив, що опозиція буде робити все, щоб не допустити його прийняття.

"Це питання національних інтересів і державної незалежності України. І якщо законопроект буде прийнятий, то це ще один крок до відмови від частини державного суверенітету України", - додав він.

Крім того, Томенко вважає, що тайм-аут у переговорному процесі з Росією щодо газової угоди було взято з міркування необхідності виконання українською владою вимог російської влади: згоди на реорганізацію та можливу приватизацію української ГТС і НАК "Нафтогаз України".

"Цілком очевидно, що Росія не йде на підписання угоди, оскільки вона поставила жорстку вимогу: приватизацію української ГТС та реорганізацію НАК "Нафтогаз України" з контрольним пакетом з боку Росії", - сказав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування