Тернопільський губернатор каже, що Янукович заборонив йому сідати за кермо

Вівторок, 3 січня 2012, 15:56

Президент Віктор Янукович заборонив керівникам обладміністрацій у робочий час керувати автомобілями.

Про це на прес-конференції повідомив голова Тернопільської облдержадміністрації Валентин Хоптян, пише УНІАН.

"З тих часів, як я очолив Тернопільську обласну державну адміністрацію, я жодного разу за кермо не сідав. У мене для цього два водія. Президент нам заборонив, казав, якщо треба, то ще третього водія дам", – сказав Хоптян.

Він запевнив, що востаннє за кермо автомобіля сідав, коли працював головою Підволочиської райдержадміністрації, тобто рік тому.

Хоптян також запевнив, що автомобіль "Toyota Land Cruiser", на якому його бачили 31 грудня під час передноворічного ярмарку в Тернополі, належав облавтодору і не є автомобілем, що обслуговує його як голову ОДА.

"У нас "Тойот" дуже багато, і з номерами 555 в області — чотири або п'ять. А під час ярмарку ми ще їздили вручати подарунки соціально незахищеним, я пересідав з машини в машину, тому того дня мене могли бачити на Toyota", — сказав він.

Разом з тим, він запевнив, що о 13:30 виїхав з Тернополя у своє рідне село в Чемеровецькому районі на власному автомобілі "Suzuki Grand Vitara" з номерним знаком В 0055 АХ.

Втім, як повідомляє "Інформаційний простір Трипілля", 31 грудня губернатор Валентин Хоптян проводжав старий рік у місцевому ресторані "Хутір". Святкування розпочалося о 14:00.

Водночас міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко на брифінгу зазначив, в МВС перевіряють інформацію про можливу причетність Хоптяна до ДТП.

"В зв’язку з тим, що з’явилась інформація, що за кермом автомобіля був губернатор Тернопільської області, виїхала слідчо-оперативна група, щоб опитати, оглянути губернатора, взяти в нього свідчення ", - сказав міністр.

При цьому Захарченко повідомив, що 1 січня до правоохоронних органів з’явилась людина, яка заявила, що саме вона перебувала за кермом автомобіля, що влаштував аварію.

Як відомо, 31 грудня на Хмельниччині сталася аварія за участі автомобіля, схожого на той, яким користується губернатор Тернопільської області. В результаті ДТП одна людина загинула, ще двоє перебувають у лікарні. Втім, міліція інформацію про причетність губернатора спростувала, а в обладміністрації зазначили, що Хоптян разом із дружиною зустрічав Новий рік під Києвом.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування