Міліція пропонує віддати їй охорону банків

Вівторок, 3 січня 2012, 16:08

Міністерство внутрішніх справ запропонувало Нацбанку передбачити обов’язкову присутність озброєної охорони МВС у банківських установах.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко у вівторок на брифінгу з приводу озброєного нападу на відділення ПриватБанку в Донецьку, під час якого загинули 5 осіб.

Зокрема, за словами Захарченка, МВС запропонувало Нацбанку внести зміни до відповідної постанови щодо обов’язкової присутності озброєної охорони МВС у банківських установах при наявності там обсягів готівки або інших цінностей на 1 млн. грн., а також ще низку змін з метою посилення охорони фінансових установ.

"Я зв’язався з Сергієм Арбузовим (голова НБУ ), ми провели розмову і напрацювали спільні дії, які ми в подальшому будемо здійснювати з охорони банківських установ", - сказав Захарченко.

Він зауважив, що під час цієї розмови голова НБУ погодився з тим, щоб Йохороною в банках займалися фахівці, тобто міліція".

Водночас, відповідаючи на одне з уточнюючих запитань, міністр зазначив, що питання щодо заборони здійснення охорони фінансових установ приватним фірмам стояти не буде, їм буде рекомендовано переглянути технічні умови з надання охоронних послуг.

"Я підписав два листи на Національний банк з тим, які заходи посилення охорони треба провести, і Національний банк з цим погодився", - зазначив Захарченко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News