Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ПШОНКА Й КУЗЬМІН ОДЕРЖАЛИ ЗАПРОШЕННЯ В АМЕРИКАНСЬКИЙ СУД

Вівторок, 31 січня 2012, 15:45

Народні депутати від опозиції вручили керівництву Генпрокуратури позов, поданий Юрієм Луценком проти них в американський суд.

Про це "Українській правді" повідомив депутат Володимир Ар'єв.

"Ми звернулися до керівництва Генпрокуратури із проханням про зустріч. Нас погодилися прийняти - там сиділи генпрокурор Пшонка і його заступники Кузьмін і Ударцов. Позов вручав я, а Гримчак це знімав", - сказав Ар'єв.

За його словами, на зустрічі також були присутні депутати від опозиції Андрій Павловський, Тарас Стецьків і Олена Бондаренко.

"Позов вручили обом фігурантам - і Пшонці, і Кузьміну. Щоправда, Пшонка відмовився його брати, але це не має ніякого значення - факт передачі позову зафіксовано на відео", - сказав Ар'єв.

За його словами, перед цією процедурою депутати порадилися з американськими адвокатами Луценко.

"Вручається копія позову для того, щоб відповідачі були поінформовані про поданий проти них позов. Ми порадилися з американськими адвокатами - не важливо, хто передасть позов, але якщо депутати як представники однієї з гілок влади - це краще", - додав Ар'єв.

Депутат повідомив, що представники прокуратури також знімали всю зустріч на відео.

За його словами, під час судового засідання справи Луценка він також вручив позов ще одному фігуранту - прокуророві Антону Зінченко.

Тепер, за словами Ар'єва, згідно з американськими законами Пшонка, Кузьмін і Зінченко вважаються поінформованими про те, що проти них поданий позов у США, і вони не мають права ігнорувати цей судовий процес, посилаючись на те, що не знали про нього.

Сам американський позов Луценка проти працівників прокуратури читайте тут

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування