Тюремники запевняють, що дають Тимошенко спати

Середа, 4 січня 2012, 14:46

Комісія Міністерства охорони здоров’я найближчими днями проведе огляд екс-прем'єра Юлії Тимошенко в Качанівській виправній колонії.

Про це повідомляє прес-служба Державної пенітенціарної служби України.

Служба наголошує, що "інформація про умови тримання та стану здоров’я Тимошенко є неправдивою і спрямованою на дезінформування суспільства".

"З прибуттям Тимошенко до дільниці СІЗО Качанівської виправної колонії № 54 їй було запропоновано пройти медичний огляд, зробити флюорографію та здати аналіз крові, проте вона відмовилася від запропонованого обстеження, про що письмово повідомила адміністрацію установи", - зазначили у відомстві.

"На даний час Тимошенко упродовж дня отримує усі необхідні ліки, які були їй призначені згідно з рекомендаціями комісії МОЗ України та перебуває під постійним наглядом медпрацівників установи", - уточнили в прес-службі.

"Наразі стан її здоров’я оцінюється як задовільний", - запевнили тюремники.

"Водночас Міністерством охорони здоров’я у чергове створено комісію з провідних фахівців різних галузей медицини, яка найближчими днями проведе обслідування Тимошенко", - зазначає прес-служба.

У службі нагадали, що з метою гарантування особистої безпеки та постійного нагляду за ув’язненими, відповідно до чинного законодавства, усі камери СІЗО обладнані засобами відео спостереження та нічним освітленням.

"Нічник у камері, де перебувають Тимошенко та ще одна ув’язнена, має потужність лише 5 Вт, світло від якого направлене на підлогу, отже не може заважати сну", - заявили тюремники.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News