Лукашенко націоналізує інтернет - ЗМІ

Четвер, 5 січня 2012, 10:21

Президент Білорусі Олександр Лукашенко вводить безпрецедентні санкції щодо користувачів інтернету.

Про це пише італійська газета La Stampa, передає Лiгабiзнесiнформ.

"Своїм безпрецедентним рішенням білоруський президент Олександр Лукашенко має намір де-факто націоналізувати інтернет у своїй країні", - пише видання.

"З набранням чинності "Зміну до кодексу про адміністративні і процесуальні порушення" 6 січня цього року, громадяни маленької республіки не зможуть відвідувати іноземні сайти, сервери яких розташовані за межами національних кордонів. За порушення закону передбачено штрафи до 96 євро", - сказано в матеріалі газети.

"Мова швидше йде про політику, яка нівелює переконання, ніж про ефективну політику щодо більшої частини населення", - пише автор статті.

"Новий закон Лукашенка торкнеться не тільки приватних осіб: підприємствам, що діють на території Білорусі, можна буде користуватися тільки національними доменами, всі транзакції будуть відбуватися через місцеві інтернет-ресурси, а інформація про них буде доступна як податковим органам, так і службам безпеки", - підкреслюється в матеріалі.

Як пише видання, посилені заходи і щодо WI-FI мереж: тепер власники місцевих кафе та інших закладів будуть нести безпосередню відповідальність за дії клієнтів.

"Не випадково Білорусь вважається одним з найбільш закритих на сьогоднішній день режимів, і небагато західних політиків наважуються здійснювати візити до цієї країни", - пише автор статті.

Як відомо, у Білорусі існує список екстремістських заборонених сайтів, у якому не більше 10 найменувань. Основною метою цього списку є закриття доступу до двох основних незалежних інформаційних ресурсів - Хартія97 і "Білоруський партизан", сервери яких розміщені за межами Білорусі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування