Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тюремники запевняють, що Тимошенко етапували вчасно

Четвер, 5 січня 2012, 15:13

Етапування екс-прем'єра Юлії Тимошенко до Качанівської виправної колонії №54 відповідає чинному законодавству.

Про це повідомляє прес-служба Державної пенітенціарної служби, коментуючи інформацію захисту Тимошенко, що етапування до колонії незаконне.

"Вирок Печерського районного суду м. Києва, яким Тимошенко визнано винною у вчиненні злочину і призначено покарання у виді 7 років позбавлення волі згідно з ухвалою Апеляційного суду Києва 23 грудня 2011 року набрав законної сили", - зазначили в прес-службі.

"У зв‘язку з цим Печерський районний суд Києва видав розпорядження про виконання вироку, яке надіслав до Київського слідчого ізолятора", - уточнили у відомстві.

"Відповідно до ст. 87 Кримінально-виконавчого Кодексу особи, засуджені до позбавлення волі, направляються для відбування покарання не пізніше десятиденного строку з набрання вироком законної сили", - заявили в службі.
"Водночас слідчий у кримінальній справі, де Тимошенко обрано запобіжний захід тримання під вартою, повідомив адміністрацію СІЗО про відсутність необхідності тримання засудженої у Київському слідчому ізоляторі", - уточнили в прес-службі.

"Таким чином, етапування Тимошенко 30 грудня 2011 року із Київського СІЗО до колонії здійснено відповідно до чинного законодавства в межах установленого законом строку", - підсумували тюремники.

В Державній пенітенціарній службі також уточнили, що загалом упродовж тижня напередодні нового року з Київського слідчого ізолятора до установ виконання покарань в установленому законом порядку етаповано усіх 209 засуджених до позбавлення волі, вироки щодо яких набули законної сили.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування