Пшонка перевів стрілки по етапуванню Тимошенко на місцеву прокуратуру

Четвер, 5 січня 2012, 16:11

До Генпрокуратури надійшло депутатське звернення про незаконність дій співробітників Київського СІЗО по етапуванню екс-прем'єра Юлії Тимошенко в колонію в Харкові.

Про це повідомив у четвер керівник прес-служби Генпрокуратури Юрій Бойченко, передає "Інтерфакс-Україна".

Він зазначив, що звернення надійшло від народного депутата фракції "БЮТ-Батьківщина" Сергія Власенка і двох інших народних обранців.

"Депутатське звернення розглянуто та направлено до прокуратури Києва, яка здійснює нагляд за дотриманням законності в СІЗО", - розповів він.

При цьому Бойченко додав, що звернення буде розглянуто протягом 10 днів.

Як відомо, Печерський районний суд Києва 11 жовтня 2011 року засудив Тимошенко до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів з Росією в 2009-му році.

Тимошенко перебувала з 5 серпня 2011 року в Київському слідчому ізоляторі. 30 грудня її етапували в Качанівську виправну колонію в Харкові.

Головне слідче управління СБУ продовжує розслідування кримінальної справи за звинуваченням Тимошенко в скоєнні замаху на розтрату коштів держбюджету України в особливо великих розмірах.

Шевченківський районний суд Києва обрав для Тимошенко запобіжний захід у вигляді арешту у справі, що розслідується. Тому в Качанівській колонії Харкова Тимошенко перебуває в приміщенні слідчого ізолятора, до виправних робіт не залучається.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News