Карпачова оскаржить рішення суду щодо смерті Індила

П'ятниця, 6 січня 2012, 10:29

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Нiна Карпачова готує апеляцiю на вирок мiлiцiонеру у справi про смерть студента Iгоря Iндила.

Про це повiдомила прес-служба омбудсмена у п'ятницю.

В апеляції Карпачова наполягатиме на скасуваннi вироку Деснянського районного суду Києва i направленнi справи на додаткове розслiдування.

Карпачова вважає, що пiд час розслiдування справи та розгляду її Деснянським райсудом Києва було допущено iстотнi порушення кримiнально-процесуального законодавства.

У прес-службi також повiдомили, що за дорученням Карпачової в судовому розглядi справи брала участь фахiвець секретарiату уповноваженого з прав людини як представник постраждалих - батькiв Iндила.

"Провадження омбудсмена в цiй справi триватиме доти, доки не буде вiдновлено справедливiсть i захищено права батькiв загиблого Iгоря Iндила", - наголошується в повiдомленнi.

Як відомо, у травнi 2010 року в Шевченкiвському райуправлiннi мiлiцiї Києва помер 20-рiчний студент Iгор Iндило.

5 сiчня 2012 року суддя оголосив вирок стосовно дiльничного мiлiцiонера С.Приходька, вiдповiдно до якого засудив його до п'яти рокiв позбавлення волi, звiльнивши вiд вiдбування покарання з випробувальним термiном на два роки, а також позбавив його права протягом двох рокiв обiймати посади в правоохоронних органах i органах влади.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування