Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Польський прокурор намагався застрелитися у перерві прес-конференції

Понеділок, 9 січня 2012, 19:56

Польський військовий прокурор Міколай Пшибил намагався вчинити самогубство у перерві прес-конференції, під час якої він заявив про маніпуляції журналістами в ході слідства, пов’язаного зі Смоленською авіакатастрофою.

Про це повідомляє УНІАН із посиланням на дані польських медіа.

Заступник Познанської військової прокуратури Пшибил назвав безпідставними звинувачення слідчих прокуратури, в якій він працював, у неправомірному намаганні отримати білінги журналістів, котрі писали про розслідування причин Смоленської авіакатастрофи.

Присутні на прес-конференції кажуть, що полковник відкидав заяви ЗМІ про підслуховування розмов журналістів, передає "ВВС-Україна".

"Після дуже емоційної прес-конференції прокурор попросив ЗМІ про перерву. Коли залишився в приміщенні сам, почувся постріл. Журналісти, котрі ввійшли в кімнату, побачили йoго на підлозі в калюжі крові", - повідомляє TVN24.

"Ми почули гучний хлопок і повернулися до кімнати, бо думали, що впала котрась із камер. А потім побачили прокурора, який лежав непритомний на підлозі в калюжі крові. Поруч із ним був його службовий пістолет", - сказав один із присутніх журналістів.

Повідомляють, що військовий прокурор прострелив собі череп.

Пшибил живий. Його стан стабільний, загрози життю немає, повідомляють польські медіа, посилаючись на лікарню в Познані, куди перевезли полковника.

Президент Польщі Броніслав Коморовський доручив силам безпеки контролювати ситуацію у зв'язку зі спробою самогубства полковника військової прокуратури, зазначає ВВС.

Опозиційні політики Польщі закликали розслідувати інцидент у Познані, а права партія "Право і справедливість" вимагає відставки головного військового прокурора країни генерала Кшиштофа Парульського.

Журналісти видання "Gazeta Wyborcza", на публікацію якої відповідав полковник Пшибил, висловили шок з приводу того, що він намагався застрелитися. Однак вони наполягають на правдивості наведених у статті фактів, коли військова прокуратура вимагала в операторів мобільного зв'язку надати слідчим СМСи, дотичні до розслідування.

9 січня генеральний прокурор Польщі Анджей Шеремет мав оголосити своє рішення у справі військових прокураторів із Познаня, котрі підозрюються в тому, що, не маючи на це підстав, домагалися від телефонних операторів, зокрема, СМС представників ЗМІ, котрі писали про Смоленську авіакатастрофу.

Як відомо, 10 квітня 2010 року авіакатастрофа польського урядового літака Ту-154 у російському Смоленську забрала життя 96 громадян Польщі, в тому числі, президента Леха Качинського та багато інших високопосадовців.

Польська урядова комісія влітку минулого року назвала головною причиною трагедії помилки пілотів, а прокуратура продовжує розслідування справи.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування