Опозиція просить Інтерпол не шукати Авакова

Середа, 1 лютого 2012, 15:33

Опозиційні фракції просять Інтерпол відмовити правоохоронним органам України в організації розшуку та затримання Арсена Авакова.

Про це йдеться в листі опозиціонерів генеральному Секретаріату Міжнародної організації кримінальної поліції "Інтерпол", повідомляє сатй "Батьківщини". 

Як відомо, 31 січня 2012 року Арсена Авакова оголошено в міжнародний розшук.

"Арсена Авакова, як і Юлію Тимошенко, Юрія Луценка та багатьох інших опозиційних лідерів, обвинувачено за сумнозвісною статтею 365 Кримінального Кодексу України — перевищення влади та службових повноважень. Вона дає можливість оцінювати суто політичні рішення через призму кримінального процесу і використовується нинішньою українською владою для здійснення репресій проти політичних опонентів шляхом вибіркового кримінального переслідування", - йдеться в заяві.

Опозиціонери нагадують, що політична вмотивованість кримінального переслідування колишніх урядовців, зокрема, Юлії Тимошенко, Валерія Іващенка, Богдана Данилишина, Юрія Луценка, Євгена Корнійчука вже визнана урядами США та країн Європейського союзу, міжнародними інституціями та правозахисними організаціями.

"На підставі ст.ст. 2, 3 та 41 Уставу Міжнародної організації кримінальної поліції «Інтерпол» просимо вас відмовити правоохоронним органам України в організації розшуку та затримання Авакова Арсена Борисовича, 1964 р.н., як особи, щодо якої здійснюється політичне переслідування", - йдеться в заяві.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування