Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На Банковій кажуть, що галас навколо Тимошенко відволікає

Середа, 1 лютого 2012, 18:17

В адміністрації президента поділяють рекомендації Парламентської асамблеї Ради Європи про новий принцип формування Вищої ради юстиції.

Про це повідомив радник президента - керівник Головного управління з питань судоустрою адміністрації президента Андрій Портнов, передає "Інтерфакс-Україна".

Він розповів, що в адміністрації готують зміни до закону "Про Вищу раду юстиції" та "Про судоустрій".

"Поділяю рекомендації ПАРЄ у частині нового принципу формування Вищої ради юстиції. Ми повинні це врахувати. Також поділяю рекомендації, щоб парламент не приймав участь у призначенні суддів. Над усіма цими проблемами адміністрація президента вже працює", - зазначив чиновник.

Говорячи про виконання Україною інших зобов'язань перед Радою Європи, Портнов зазначив, що в найближчі тижні до парламенту буде внесений президентський законопроект "Про адвокатуру", а також продовжується робота над законопроектом "Про прокуратуру".

"Буде підданий серйозній ревізії загальний нагляд прокуратури та повноваження прокурора в суді. Мається на увазі представництво прокурора в суді, що має стати більш прозорим і кількість позовів прокурора в господарському, цивільному та адміністративному процесі має різко зменшитися", - підкреслив радник президента.

Разом з тим, відповідаючи на питання про те, чи заважає роботі над законопроектами тема судових процесів над колишніми високопоставленими посадовими особами, він сказав, що це "ускладнює роботу".

"Це відволікає нашу увагу в професійній роботі", - уточнив Портнов.

У той же час, радник президента підкреслив, що закордонні експерти не здійснюють тиску на українських колег у процесі роботи над удосконаленням законодавства в судово-правовій сфері.

"На нас ніхто не тисне. На ввіреній нам ділянці роботи у нас є всі інструменти для реалізації ініціатив і політична воля глави держави", - резюмував Портнов.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування