Київ думає над участю в реконструкцiї Афганiстану

Середа, 1 лютого 2012, 19:34

Київ має намiр до самiту НАТО в Чикаго, який має відбутися в травні 2012 року, визначити свої можливостi для участi у реконструкцiї Афганiстану.

Про це повідомив глава Мiсiї України при НАТО, посол Iгор Долгов, передає "Iнтерфакс-Україна".

"Я сподiваюся, що до самiту НАТО в Чикаго ми зможемо бiльш конкретно сказати, якi в України є додатковi можливостi, окрiм тих, якi вже вiдомi альянсу, якi можуть бути задiянi для реконструкцiї країни", - зазначив він.

Крiм того, вже 3 лютого пiд час засiдання мiнiстрiв оборони країн-учасниць операцiї в Афганiстанi, зокрема за участю керiвника українського оборонного вiдомства, буде затверджено концепцiю перехiдного перiоду Афганiстану.

Зустрiч мiнiстрiв оборони вiдбудеться в Брюсселi.

За словами Долгова, подальшу участь України у вiдновленнi Афганiстану також розглядають i в свiтлi двостороннього розвитку вiдносин з альянсом.

"Київ зацiкавлений у продовженнi спiвробiтництва з Афганiстаном як на двостороннiй основi, так i в рамках спiвробiтництва з НАТО. Афганiстан має припинити бути джерелом загрози тероризму та наркотикiв. Це двi бiди, якi напряму стосуються будь-якого вiдповiдального члена мiжнародного спiвтовариства, зокрема i України", - впевнений український дипломат.

Як приклад незадiяного досi потенцiалу Долгов назвав Угоду про транзит вантажiв.

"Ранiше в цьому не було необхiдностi, але рано чи пiзно це станеться. Справа в тому, що вже зараз на територiї Афганiстану нагромадилася величезна кiлькiсть контейнерiв та обладнання, якi доправляли морським шляхом. Вони не повиннi лежати на складi", - заявив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування