Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МОЗ вимагає від іноземних лікарів розказати діагноз Тимошенко?

П'ятниця, 10 лютого 2012, 14:21

Захисник екс-прем'єра Юлiї Тимошенко Сергiй Власенко не виключає провокацiй пiд час органiзацiї її огляду iноземними лiкарями.

Про це він сказав на брифінгу у Харкові в п'ятницю, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Я вважаю, що можуть бути провокацiї в цiй ситуацiї. Якi? Ну, припустiмо, МОЗ наполегливо наполягло, даруйте за тавтологiю, на тому, щоб комiсiя складалася з 10 лiкарiв: п'ятьох iноземних i п'ятьох українських... Навiщо? Щоб урiвноважити висновки iноземних лiкарiв i сказати, що комiсiя роздiлилася навпіл", - сказав він.

"Або навiщо вони так наполегливо "пхають" цих людей туди?.. Це просто стандартна схема рейдерства - потрiбно створити бiзнес 50 на 50, щоб неможливо було ухвалювати рiшення", - додав Власенко.

Вiн повiдомив також iз посиланням на власнi джерела про те, що Мiнiстерство охорони здоров'я висуває ультиматуми iноземним лiкарям.

"Менi повiдомляють, що МОЗ висунуло ультиматум i сказало: якщо не буде 13-го (проведено обстеження Тимошенко iноземними лiкарями), якщо не буде змiшаної комiсiї, ми припиняємо цей процес", - повідомив адвокат.

За даними Власенка, МОЗ вимагає від іноземних лікарів підписати угоди про те, що якщо Тимошенко допустить лише їх, вони розкажуть представникам МОЗ її дiагноз.

"Це порушення базових принципiв медичної етики", - наголосив адвокат.

"МОЗ вимагає, щоб усi аналiзи, якi будуть здано, всi обстеження, якi буде проведено, також було подано до МОЗ. На якiй пiдставi? Їм недостатньо того, що вони вилучали медичну картку Тимошенко за 10 рокiв?.. Я не готовий стверджувати, що це так на 100%, оскiльки я не є учасником цих переговорiв, але, за iнформацiєю мого джерела, якому я стовiдсотково довiряю, такi вимоги поставило мiнiстерство", - заявив Власенко.

Як відомо, у п'ятницю Генпрокуратура підтвердила, що лікарів із Німеччини та Канади для обстеження екс-прем'єра Юлії Тимошенко чекають в Україні у понеділок, 13 лютого.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування