СБУ наполягає, що вчений відправив у США власність України

Вівторок, 14 лютого 2012, 12:18

СБУ перевіряє академіка, директора інституту сорбції й ендоекологыъ НАНУ Володимира Стрілка у тому, що він пересилав у США документи, які є держвласністю України.

Про це заявила керівник прес-служби СБУ Марина Остапенко, пише Сегодня.

"згідно з законами України, вся наукова інформація, а також результати досліджень, які були отримані в зоні радіоактивного забруднення, є власністю нашої держави. І можуть бути використані тільки з дозволу Кабміну", -  заявила Остапенко.

"Фахівці Держагенції з управління Зоною відчуження вже вивчили питання й прийшли до висновку, що документи, про які йдеться, є конфіденційною власністю держави й не можуть бути передані третій стороні", - додала вона.

"На думку вчених, це може завдати шкоди науково-технічному потенціалу нашої країни", - додала вона.

Сам академік вважає, що дії СБУ були інспіровані його недоброзичливцями. За його словами, раніше йому доводилося відстоювати інститут у боротьбі з рейдерами, які також залучали на свою сторону силовиків.

Він також раніше пояснював, що в США перебуває у відпустці в гостях у свого сина. Документи він просив переслати, оскільки, перебуваючи у відпустці, продовжує свою наукову діяльність.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News