Опозиція знову буде намагатися декриміналізувати "статті Тимошенко"

Четвер, 2 лютого 2012, 09:17

У Верховній раді знову зареєстрували законопроект, що передбачає декриміналізацію статті 365 КК, по якій була засуджена екс-прем'єр Юлія Тимошенко, і статті 364.

Про це в четвер пише газета Комерсант.

Керуючись резолюцією Парламентської асамблеї Ради Європи, депутати пропонують виключити з переліку посадових осіб, які можуть бути притягнуті до кримінальної відповідальності за цими статтями, президента, прем'єра й міністрів.

Проект зареєстрували депутати Віктор Швець і Юрій Прокопчук. Вони пропонують перейменувати ст. 364 замість "зловживання владою" - "зловживання повноваженнями", а в статті ст. 365 КК замість "перевищення влади" - "перевищення повноважень".

Головне ж нововведення стосується осіб, які не можуть бути притягнуті до відповідальності за здійснення цих злочинів: "До посадових осіб у статтях 364, 365 цього кодексу не відносяться президент, прем'єр і інші члени Кабінету міністрів". 

Напередодні президент Віктор Янукович заявив, що законодавство буде наведено до європейських стандартів, однак у Партії регіонів не вбачають підстав для декриміналізації зазначених статей.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування