В Україні збираються вдвічі зменшити кількість сліпих

Четвер, 2 лютого 2012, 12:51

Україна планує до 2020 року вдвiчi зменшити показники слiпоти в державi, особливо серед дітей.

Про це повiдомив головний офтальмолог МОЗ України Сергiй Риков, повідомляє Інтерфакс-Україна.

За його словами, бажаний результат буде досягнуто завдяки своєчаснiй профiлактицi i лiкуванню патологiї очей.

"Вроджена катаракта, вроджена глаукома - за такої слiпоти можна зменшити кiлькiсть пацiєнтiв ... Дуже багато профiлактичних заходiв є, i ми можемо це робити", - повiдомив  Риков в ефiрi програми "Соцiальний статус" на телеканалi "Тонiс".

Головний офтальмолог України обурився з приводу позицiї батькiв, якi вiдмовляються робити своїм дiтям операцiї iз полiпшення зору, бо не хочуть втрачати матерiальну допомогу з iнвалiдностi.

Такi випадки, за його словами, досить часто мають мiсце пiд час огляду шкiл-iнтернатiв для дiтей iз поганим зором та слiпих.

"Пiдвищення зору на 10 або 15% забере у дитини пiльги iнвалiдностi, а ця дитина годує всю сiм'ю. У цьому вся бiда, i це соцiальна проблема. Батьки мають вiдповiдати за це. Ми маємо писати чiткi рекомендацiї, i якщо вони вiдмовляються, передавати це в iншi органи", - наголосив  Риков.

Вiн нагадав, що у соцiально незабезпечених верств населення є можливiсть бути прооперованими повнiстю за державний рахунок, у кожнiй областi України успiшно дiють вiдповiднi державнi програми.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування