Суд Луценка з Пшонкою фінансує Мартиненко і ще один таємничий депутат

Четвер, 2 лютого 2012, 15:59

Екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко підтвердив, що послуги американської юридичної фірми McCallion & Associates оплачує голова фракції блоку "НУ-НС" Микола Мартиненко.

Про це він повідомив у коментарі "Українській правді".

"Щодо ролі Миколи Мартиненка, то вона, дійсно, полягає в матеріальній підтримці даного позову. Наскільки мені доповідали, сума на порядок менше фантазій на цю тему, що блукають в інтернеті, зокрема, про півмільйона доларів", - зазначив він.

 

Послугами компанії McCallion & Associates користується також Юлія Тимошенко, яка направила позов до американського суду проти RosUkrEnergo.

"Юридичний супровід здійснює мій адвокат Ігор Фомін. Вони – давні друзі з Сергієм Власенком, тому, можливо, їхній контрагент в США той самий. Але це треба уточнити в Ігоря Юрійовича",  - заявив він.

У той же час, Юрій Луценко не відповів на питання, чи узгоджував він свої дії (щодо позову в США та використання послуг компанії McCallion & Associates) з Юлією Тимошенко.

"З Юлією Володимирівною Тимошенко ми союзники", - зазначив він.

Пізніше депутат від НУ-НС Володимир Ар'єв повідомив, що велику фінансову допомогу в судовому процесі надає й інший депутат від НУ-НС, який не афішує свого прізвища.

"Мартиненко надав разову допомогу, оплативши роботу адвокатів протягом місяця", - сказав Ар'єв.

Нагадаємо, Юрій Луценко подав позов до Федерального суду округу Колумбія проти генпрокурора Віктора Пшонки, його першого заступника Рената Кузьміна та слідчих по його справі. 30 січня адвокат Луценка Ігор Фомін повідомив, що суд прийняв позов Луценка до розгляду.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування