Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин переконаний, що законно Тимошенко на вибори не піде

Четвер, 2 лютого 2012, 21:30

Участь у парламентських виборах засуджених екс-чиновників буде складно забезпечити законним шляхом.

Про це повідомив спікер парламенту Володимир Литвин в ефірі 5 каналу, коментуючи можливість участі у виборах екс-прем'єра Юлії Тимошенко і екс-міністра Юрія Луценка.

"Якщо легітимний шлях вибирати і дотримуватися всіх правових формальностей, він дуже складний. Все інше буде лежати в політичній площині. А політичні рішення вони завжди будуть вразливі, і з часом за політичні рішення будуть вимагати правових оцінок", - заявив він.

"Якщо особа має судимість і для того щоб вона могла бути обраною треба вилучити відповідну норму із Конституції України", - зазначив Литвин.

При цьому він нагадав, що "Конституція України фіксує, що людина, яка має судимість не може бути обраною".

"Не вдаючись у ці правові нюанси скажу, що треба внести зміни в Конституцію… Навіть якщо сильно намагатись це робити, то це мало реально до жовтня 2012 року. Бо треба дві сесії", - уточнив спікер.

"Зробити це у правовій площині дуже складно, оскільки при внесенні змін до Конституції було в перехідних положеннях зафіксовано, що наступні вибори до Верховної Ради України відбудуться 28 жовтня 2012 року. Тут законодавець загнав себе у конституційні межі", - підсумував Литвин.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...