Експерт: Янукович потрапив у ту ж ситуацію, що й Кучма

П'ятниця, 3 лютого 2012, 08:52

Перший заступник голови парламентського комітету у закордонних справах Тарас Чорновіл сумнівається в продуктивності поїздки президента Януковича до Мюнхена.

Про це він сказав в коментарі Радіо Свобода.
 
"Віктору Януковичу для внутрішнього вжитку потрібно показати, що його приймають, що його не відкидають. Хоча це виходить все гірше й гірше. Він досі не може зрозуміти, що не вирішивши внутрішні проблеми, пропонувати себе назовні не можна", – вважає Чорновіл.
 
Що ж до теми дискусії, до якої планує долучитися президент, то Чорновіл упевнений, що "ми не веземо нічого, що могло би зацікавити європейських партнерів".
 
У свою чергу науковий директор Інституту євроатлантичного співробітництва Олександр Сушко зазначає, що подібні заходи для Януковича стали чи не єдиною можливістю показати себе на міжнародній арені.
 
"Зараз ми бачимо ситуацію подібну до тієї, в якій опинився Леонід Кучма в останні роки свого президентства", - зазначив він.

"Звісно, дуже важливо відвідувати подібні заходи, як Мюнхенська конференція. Утім, прикро, що влада саме загнала себе у такий глухий кут, коли участь у подібних форумах виступає не як цінність сама по собі, а переважно як засіб ретушування тієї м’якої ізоляції, в якій президент Янукович нині опинився", – каже експерт.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування