Тимошенко впливатиме на список "Батьківщини" і з-за грат?

П'ятниця, 3 лютого 2012, 12:19

Перший заступник голови "Батьківщини" Олександр Турчинов заявляє, що лідер партії Юлія Тимошенко керує процесом формування списку кандидатів у народні депутати на парламентські вибори.

Про це він сказав в інтерв’ю "Українській правді".

"Приймати рішення буде з’їзд. Але, готувати ці рішення будуть президія, політична рада партії та наш лідер – Юлія Володимирівна Тимошенко", - заявив він.

На питання, чи  бере Тимошенко участь у формуванні списку, Турчинов відповів: "Аякже! Не просто бере, вона керує цим процесом".

Водночас Турчинов не зміг пояснити на яких засадах узгоджуватимуться кандидати в мажоритарних округах.

"Це будуть представники об’єднаної опозиції, не тільки члени партії "Батьківщина", безумовно. Щодо мажоритарних кандидатів, і до тих, хто піде за списком, будуть достатньо серйозні вимоги. І в першу чергу – це надійність і порядність", - заявив Турчинов.

При цьому він відзначив, що опозиція не може конкурувати з владою в тому, хто краще підгодує, підремонтує або, банально, підкупить виборців.

"Але ж опозиція конкурує іншим. У опозиції є підтримка саме в тому, що вони є альтернативою цій владі. Альтернативою криміналу, альтернативою свавіллю, альтернативою репресіям та злидням, які не можна компенсувати роздачею продуктових пайків чи дрібних грошей", - заявив заступник Тимошенко.

"Безумовно, по мажоритарці повинні іти не бізнесмени, а більшість людей, готових до політичної боротьби. Саме політичної боротьби, а не боротьби грошей. Тому що боротьбу грошей, зрозуміло, опозиція завжди програє. Вибачте, навіть коли у вас є гроші, ну, умовно кажучи, якийсь бізнесмен захоче висуватись від опозиції, до завершення виборчого процесу у нього нічого вже не залишиться, його просто знищать економічно", - додав Турчинов.

При цьому він не виключив, що деякі кандидати будуть балотуватися одночасно і в списку , і у мажоритарних округах.

На зауваження, що це не не зовсім чесно, Турчинов відповів: "Я не бачу в цьому порушень. Це норма закону".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News