Янукович піарить на заході свій сонячний бізнес

П'ятниця, 3 лютого 2012, 23:38

Реалізація власних енергетичних проектів є важливою складовою енергобезпеки України.

Про це заявив президент Віктор Янукович під час дискусії в рамках 48-ї Мюнхенської конференції з питань політики безпеки.

Янукович зокрема зазначив, що в Україні вже побудовано "без великої реклами" найбільшу в Європі сонячну електростанцію потужністю 100 МВт. Він додав, що роботи на станції продовжуються, й у найближчі півтора роки її сумарна потужність сягне 300 МВт.

"Ми удосконалюємо українське законодавство, створюємо мотивації для серйозних інвестицій, ми затвердили "зелений" тариф - і ця система працює", - наголосив президент.

Це не вперше, коли президент Янукович піарить згадану сонячну станцію.

"...Довгоочікувана подія трапилася минулого жовтня і залишилася непоміченою мас-медіа та громадськістю. Сонячна електростанція відкрилася в Криму. Її було споруджено та запущено австрійською фірмою Activ Solar в селищі Роднікове... Я навів цей приклад проілюструвати, чому українська влада зацікавлена у використанні альтернативної електроенергії...", - написав Янукович у сумновідомій книзі "Opportunity Ukraine".

Згадував він її і під час інших візитів.

Як свідчить розслідування "Української правди", згадана станція будується компаніями, які мають стосунок до братів Клюєвих та самого президента.

Керівником Activ Solar є пан на прізвище Каве Ертефай. Він - зять Сергія Клюєва, згідно з реєстрацією, походить з міста Дубаї, Об'єднані Арабські Емірати.

Власність фірми Activ Solar, яка будує сонячні електростанції, в тому числі за допомогою бюджету України, та власність компаній родини Януковича, що володіє "Межигір'ям" та Сухолуччям, заведено на одну юридичну особу - ліхтенштейнський P&A CORPORATE TRUST.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News