У "Борисполі" не зізналися, хто з депутатів має приватні літаки

Субота, 4 лютого 2012, 10:32

ДП "Міжнародний аеропорт "Бориспіль" не надало інформації про високопосадовців, які володіють приватними літаками.

Про це УНІАН повідомили у прес-службі заступника голови Верховної Ради Миколи Томенка.

Віце-спікер отримав відповідь від аеропорту "Бориспіль" на своє звернення стосовно оприлюднення інформації про високопосадовців, які володіють приватним авіатранспортом.

У прес-службі нагадали, що, реагуючи на заяву народного депутата від Партії регіонів про те, що в аеропорту "Бориспіль" не вистачає місць для приватних літаків народних депутатів, Томенко звернувся до керівництва аеропорту з проханням оприлюднити інформацію про високопосадовців, які володіють приватними авіатранспортом.

Натомість у відповіді, наданій керівництвом аеропорту "Бориспіль", зазначається, що в ДП МА "Бориспіль" дійсно періодично, особливо під час підвищення інтенсивності польотів та в години пікових навантажень, виникає брак місць стоянок для наземного обслуговування повітряних суден, в тому числі й для рейсів бізнес-авіації, які також потребують окремого буксирувального обладнання.

Водночас, інформація про власників повітряних суден не надається.

У відповіді сказано, що в аеропорту немає інформації щодо літальних апаратів, які знаходяться у приватній власності високопосадовців, оскільки в запитах на виконання авіарейсів та у свідоцтвах експлуатантів повітряних суден бізнес-авіації, власники зазначають українські або закордонні авіакомпанії, а оплата за надане в аеропорту наземне обслуговування здійснюється безпосередньо цими авіакомпаніями або компаніями-платниками, на підставі укладених угод з аеропортом "Бориспіль".

Натомість, додається у листі, високопосадовці здійснюють польоти як пасажири, що обслуговуються через ДП "Зал офіційних делегацій", а не як власники повітряних суден.

Томенко сказав, що незадоволений відповіддю і готуватиме повторний запит до уряду з цього приводу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News